Objavte modelovú radu bicyklov Trek Roscoe
22.07.2024

Objavte modelovú radu bicyklov Trek Roscoe

Ahojte, cyklistickí nadšenci! Dnes sa ponoríme do sveta horských bicyklov Trek Roscoe, ktoré sa rýchlo stali jednými z najobľúbenejších hardtailových modelov na trhu. Ak ste milovníkom trailového jazdenia, či už ste začiatočník alebo skúsený jazdec, určite oceníte, čo rada Rosco ponúka. Poďme sa na to pozrieť bližšie.

S výberom vhodného horského bicykla vám radi a odborne poradíme v Najšporte. Zastav sa v našich predajniach v Bratislave, Trenčíne a na Kubínskej, alebo si vyber nový Rosco online na e-shope. 

Prečo práve Trek Roscoe?
Pre koho je určený Roscoe?
Modelová rada Trek Roscoe 6, 7, 8 a 9
10 Technológií, ktoré nájdeme v modelovej rade Trek Roscoe
Pár slov na záver

Prečo práve Trek Roscoe?

Trek je značka, ktorá je známa svojou kvalitou a inováciami. Rada Roscoe je navrhnutá s ohľadom na pohodlie, stabilitu a zábavu na trailoch. Tieto bicykle sú ideálne pre tých, ktorí chcú objavovať nové traily, užiť si adrenalínové zjazdy a zároveň sa cítiť bezpečne a pohodlne.

Dizajn a konštrukcia

Modelová rada Trek Roscoe je známa svojou robustnou konštrukciou a moderným dizajnom. Hliníkový rám Alpha Gold je ľahký, ale zároveň pevný, čo zaisťuje odolnosť v rôznych terénoch. Dizajn bicyklov je zároveň veľmi atraktívny, s modernými líniami, vnútorným vedením laniek a farebnými kombináciami, ktoré zaujmú na prvý pohľad. Okrem toho spodná rámová trubka má ochranu rámu proti kameňom. 

Jedným z kľúčových prvkov je použitie širokých plášťov (2,6”), ktoré poskytujú lepšiu trakciu a stabilitu, čo je obzvlášť užitočné na nerovných a technických trailoch. Plášte s priemerom 27,5+ a 29” sú ideálne pre tých, ktorí chcú mať pocit istoty a kontroly nad svojim bicyklom.

Technológie a komponenty

Trek Roscoe nie je len o vzhľade a konštrukcii. Táto modelová rada je vybavená špičkovými komponentmi, ktoré zaručujú vynikajúci výkon. Modely Roscoe sú vybavené vidlicami so zdvihom 120 až 140 mm, čo poskytuje dostatočnú absorpciu nárazov a zvyšuje komfort počas jazdy.

Kolesá s technológiou Boost148 sú tuhé aj v drsnom teréne. Roscoe má až 780 mm široké riadidlá čo zabezpečuje lepšiu kontrolu v dlhých zjazdoch. Teleskopická sedlovka vo vyšších modelových rád zabezpečí lepšiu stabilitu. 

Radenie a brzdy sú ďalšími kritickými aspektmi. Shimano je dominantným dodávateľom pre túto radu, pričom zabezpečuje spoľahlivé a presné radenie, ako aj účinné a citlivé hydraulické brzdy. Poteší vás tiež uchytenie ISCG, ktoré chráni reťaz proti spadnutiu. Toto všetko prispieva k hladkému a bezpečnému zážitku z jazdy.

Jazdný zážitok z jazdy

Aké je to teda sedieť na bicykli Trek Roscoe? Jedným slovom: zábavné! Roscoe je navrhnutý tak, aby vám poskytol maximum zábavy na trailoch. Široké plášte a geometria rámu zabezpečujú stabilitu, či už stúpate alebo zjazdujete. Sedlo a riadidlá sú ergonomicky navrhnuté pre maximálny komfort, čo je dôležité pri dlhých jazdách.

Jedným z najlepších aspektov Roscoe je jeho všestrannosť. Bez ohľadu na to, či ste začiatočník, ktorý sa chce naučiť jazdiť po trailoch, alebo skúsený jazdec, ktorý hľadá spoľahlivý bicykel pre svoje dobrodružstvá, Roscoe vás nesklame. Je to bicykel, ktorý je pripravený zvládnuť čokoľvek, čo mu hodíte do cesty.

Trek Roscoe

Pre koho je určený Roscoe?

Trek Roscoe je ideálny pre širokú škálu jazdcov. Ak ste nováčik, oceníte jeho stabilitu a jednoduchosť ovládania. Pre tých, ktorí majú skúsenosti, Roscoe ponúka výkonnosť a technológie, ktoré umožňujú zvládať aj náročnejšie traily. Je to perfektný bicykel pre tých, ktorí chcú zažiť radosť z jazdy bez ohľadu na úroveň svojich schopností.

V našej pestrej ponuke nájdete veľkosti od XS až po XL. Model XS je vybavený 27,5” kolesami namiesto 29” aby veľkosť lepšie sadla aj menším jazdcom a nebola tak narušená geometria bicykla.

Modelová rada Trek Roscoe 6, 7, 8 a 9

Modelová rada Trek Roscoe je špičková séria trailových bicyklov navrhnutá tak, aby ponúkala všestrannosť, výkon a zábavu pre jazdcov všetkých úrovní. Pozrime sa bližšie na jednotlivé modely: Roscoe 6, 7, 8 a 9.

Trek Roscoe 6

Základný popis: Trek Roscoe 6 je základným modelom tejto rady, no napriek tomu ponúka výborný výkon a kvalitu. Ide o skvelú voľbu pre začiatočníkov a mierne pokročilých jazdcov, ktorí chcú spoľahlivý bicykel na traily bez nutnosti investovať veľa peňazí. Roscoe 6 je vybavený komponentmi, ktoré zabezpečujú pohodlnú a plynulú jazdu na rôznych terénoch. Je to skvelý vstupný bod pre tých, ktorí chcú začať svoju dobrodružnú cestu na trailoch.

  • Rám: Hliníkový rám Alpha Gold Aluminium
  • Vidlica: SR Suntour XCM 32 so zdvihom 120 mm
  • Radenie: Shimano Deore 1x10
  • Brzdy: Hydraulické kotúčové brzdy Tektro
  • Kolesá: 27.5+ palcové plášte pre lepšiu trakciu a stabilitu

Trek Roscoe 7

Základný popis: Trek Roscoe 7 je krok vyššie v rade a ponúka vylepšenia, ktoré ocení každý jazdec. Je ideálny pre tých, ktorí už majú nejaké skúsenosti a chcú vylepšiť svoj bicykel na niečo výkonnejšie. Roscoe 7 ponúka lepšiu vidlicu a radenie, čo umožňuje presnejšiu kontrolu a hladší chod na technických trailoch.

  • Rám: Hliníkový rám Alpha Gold Aluminium
  • Vidlica: RockShox Judy Silver TK so zdvihom 120 mm
  • Radenie: Shimano Deore 1x12
  • Brzdy: Hydraulické kotúčové brzdy Shimano MT200
  • Kolesá: 27.5+ palcové plášte pre optimálnu stabilitu a trakciu

Trek Roscoe 8

Základný popis: Trek Roscoe 8 je určený pre tých, ktorí berú jazdu na trailoch vážne. Tento model je vybavený špičkovými komponentmi a technológiami, ktoré zaručujú vynikajúci výkon a odolnosť. Roscoe 8 ponúka vynikajúcu rovnováhu medzi cenou a výkonom, čo ho robí ideálnym pre pokročilých jazdcov, ktorí hľadajú spoľahlivý a výkonný bicykel.

  • Rám: Hliníkový rám Alpha Gold Aluminium
  • Vidlica: RockShox 35 Gold RL so zdvihom 120 mm
  • Radenie: Shimano SLX/XT 1x12
  • Brzdy: Hydraulické kotúčové brzdy Shimano MT501
  • Kolesá: 27.5+ palcové plášte s tubeless setupom

Trek Roscoe 9

Základný popis: Trek Roscoe 9 je vrcholom tejto rady. Je to bicykel pre náročných jazdcov, ktorí vyžadujú najlepšie možné komponenty a technológie pre maximálny výkon na trailoch. Roscoe 9 ponúka špičkové komponenty, ktoré zabezpečujú mimoriadny výkon a odolnosť aj v najnáročnejších podmienkach. Tento model je ideálny pre tých, ktorí chcú to najlepšie a sú ochotní investovať do kvality.

  • Rám: Hliníkový rám Alpha Gold Aluminium
  • Vidlica: RockShox Pike Select+ so zdvihom 120 mm
  • Radenie: SRAM GX Eagle 1x12
  • Brzdy: Hydraulické kotúčové brzdy SRAM G2 RS
  • Kolesá: 27.5+ palcové plášte s tubeless setupom a vyššou kvalitou nábojov

Modelová rada Trek Roscoe

10 Technológií, ktoré nájdeme v modelovej rade Trek Roscoe

Modelová rada Trek Roscoe je známa svojou inovatívnosťou a využívaním moderných technológií, ktoré zlepšujú výkon, komfort a bezpečnosť jazdcov. Poďme sa pozrieť na desať kľúčových technológií, ktoré nájdeme v týchto bicykloch.

1. Alpha Gold Aluminium

Rámy modelov Roscoe sú vyrobené z hliníka Alpha Gold, ktorý poskytuje vynikajúcu pevnosť a nízku hmotnosť. Tento materiál je odolný voči korózii a ponúka skvelú kombináciu tuhosti a pružnosti, čo zaisťuje pohodlnú a efektívnu jazdu.

2. Boost 141

Technológia Boost 141 je vylepšenie zadného náboja a osí, ktoré poskytuje širší rozchod kolies. To zvyšuje tuhosť kolesa a zlepšuje ovládateľnosť, najmä v technickom teréne. Širšie kolesá tiež umožňujú použitie širších plášťov, čo zvyšuje trakciu a stabilitu.

3. Kolesá Tubeless Ready

Všetky modely Roscoe prichádzajú s tubeless ready ráfikmi, ktoré umožňujú jazdcom prejsť na bezdušové plášte. Tento systém znižuje riziko defektov, umožňuje jazdu s nižším tlakom v pneumatikách a zlepšuje trakciu a komfort.

4. Dropper Post

Mnohé modely Roscoe sú vybavené teleskopickými sedlovkami (dropper post), ktoré umožňujú jazdcom rýchlo a jednoducho meniť výšku sedla počas jazdy. To je obzvlášť užitočné pri strmých zjazdoch a technických úsekoch, kde je potrebné mať sedlo nižšie.

5. Radenie Shimano a SRAM 

V závislosti od modelu sú bicykle Roscoe vybavené kvalitným radením od značiek Shimano alebo SRAM. Tieto systémy ponúkajú presné a spoľahlivé radenie, ktoré je nevyhnutné pre plynulú a efektívnu jazdu na trailoch.

6. Hydraulické kotúčové brzdy

Všetky modely Roscoe sú vybavené hydraulickými kotúčovými brzdami, ktoré poskytujú silný a kontrolovaný brzdný výkon v rôznych podmienkach. Hydraulické brzdy sú efektívnejšie a vyžadujú menej údržby než mechanické kotúčové brzdy.

7. Predné odpruženie RockShox

Vyššie modely Roscoe sú vybavené vidlicami od RockShox, ako napríklad Judy Silver TK alebo Pike Select+. Tieto vidlice ponúkajú kvalitné tlmenie a nastaviteľnosť, čo zlepšuje kontrolu a komfort počas jazdy na nerovnom teréne.

8. Wider Handlebars and Shorter Stems

Trek Roscoe využíva širšie riadidlá a kratšie predstavce, ktoré poskytujú lepšiu kontrolu a stabilitu. Táto kombinácia je ideálna pre jazdu na technických trailoch, kde je dôležité mať presné ovládanie bicykla.

9. Internal Cable Routing

Interné vedenie káblov je technológia, ktorá nielen zlepšuje estetiku bicykla, ale aj znižuje riziko poškodenia káblov. Káble sú vedené vnútrom rámu, čo ich chráni pred vonkajšími vplyvmi a zaisťuje čistejší vzhľad bicykla.

10. Wider Tires (27.5+)

Modely Roscoe sú vybavené širokými plášťami s priemerom 27.5+, ktoré poskytujú vynikajúcu trakciu a stabilitu na rôznych terénoch. Širšie plášte umožňujú jazdu s nižším tlakom, čo zvyšuje komfort a znižuje riziko defektov.

10 Technológií, ktoré nájdeme v modelovej rade Trek Roscoe

Pár slov na záver

Rada bicyklov Trek Roscoe predstavuje skvelú voľbu pre každého, kto hľadá kvalitný, spoľahlivý a zábavný bicykel na traily. S jeho robustnou konštrukciou, moderným dizajnom a špičkovými technológiami, Roscoe vás nezradí. Ak hľadáte bicykel, ktorý vám poskytne maximálny zážitok z jazdy a zároveň vás podrží v každej situácii, neváhajte a vyskúšajte Trek Roscoe. Uvidíte, že to bude láska na prvý pohľad a na prvú jazdu!

Páčil sa vám článok? prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport