Objavte modelovú radu elektrobicyklov Trek Rail
21.06.2024

Objavte modelovú radu elektrobicyklov Trek Rail

Cyklistika je jedným z najpopulárnejších športov a spôsobov dopravy na svete. S nárastom popularity elektrobicyklov sa otvárajú nové možnosti pre cyklistov všetkých úrovní. Jednou z najzaujímavejších a najpokročilejších sérií elektrobicyklov na trhu je modelová rada Trek Rail. Tento blogový článok vás prevedie touto impozantnou sériou, jej technickými inováciami, výhodami a tým, čo ju robí výnimočnou.

S výberom vhodných elektrických bicyklov a príslušenstva vám poradíme online alebo osobne v ktorejkoľvek predajni Najšport v Bratislave, Trenčíne a na Kubínskej holi.

Spoznajte úplne nový Trek Rail
Kľúčové vlastnosti modelovej rady Trek Rail
Modelové varianty Trek Rail
Pre koho je Trek Rail určený?
Top 10 technológií, ktoré použil Trek v modelovej rade Rail
Pár slov na záver

Spoznajte úplne nový Trek Rail

Trek Rail je séria elektrobicyklov navrhnutých pre náročných horských cyklistov, ktorí hľadajú výkonný a spoľahlivý stroj na prekonávanie náročných terénov. Tieto bicykle kombinujú pokročilú technológiu, robustnú konštrukciu a špičkový dizajn, čím poskytujú jedinečný zážitok z jazdy v horách.

Spoznajte úplne nový Trek Rail

Kľúčové vlastnosti modelovej rady Trek Rail

Výkonný pohon e-motora Bosch

Elektrobicykle Trek Rail sú vybavené motorom Bosch Performance Line CX, ktorý je jedným z najlepších motorov na trhu. Tento motor poskytuje silný výkon a plynulú podporu, čo uľahčuje zvládanie aj tých najstrmších stúpaní. S výkonom až 85 Nm točivého momentu a inteligentným systémom riadenia energie je jazda na Trek Rail skutočne plynulá a výkonná.

Batéria Bosch s dlhým dojazdom

Modely Trek Rail sú vybavené integrovanou batériou Bosch PowerTube s kapacitou až 625 Wh. To znamená, že môžete absolvovať dlhé trasy bez obáv o vybitie batérie. Batéria je navyše ľahko vyberateľná, čo uľahčuje jej nabíjanie a výmenu.

Odolný rám a pohodlné odpruženie

Rámy bicyklov Trek Rail sú vyrobené z ľahkých, ale mimoriadne pevných materiálov, ktoré zvládnu aj tie najťažšie podmienky. Séria Rail ponúka plné odpruženie s vysokokvalitnými komponentmi ako RockShox alebo Fox, čo zabezpečuje hladkú a kontrolovanú jazdu aj na najdrsnejších terénoch.

Inteligentný displej a ovládanie Purion

Trek Rail je vybavený displejom Bosch Purion, prípadne v najvyšších radách aj Kiox, ktorý poskytuje všetky potrebné informácie o jazde, vrátane rýchlosti, vzdialenosti, úrovne asistencie a stavu batérie. Displej je intuitívny a ľahko čitateľný aj počas jazdy. Navyše, bicykle majú možnosť pripojenia na aplikácie pre ešte lepšiu správu a sledovanie výkonu.

Modelové varianty Trek Rail

Modelová rada Trek Rail ponúka rôzne varianty, ktoré sú navrhnuté tak, aby vyhovovali rôznym potrebám a preferenciám cyklistov. Každý model má svoje špecifické vlastnosti a technológie, ktoré ho odlišujú od ostatných. Tu je prehľad hlavných modelových variantov Trek Rail:

1. Trek Rail 5

Trek Rail 5 je základný model tejto rady, ktorý však ponúka vynikajúci výkon a spoľahlivosť. S 500 Wh batériou a základným odpružením je ideálny pre tých, ktorí hľadajú kvalitný elektrobicykel za dostupnú cenu.

Charakteristika:

  • Motor: Bosch Performance Line CX, 250 W, 85 Nm
  • Batéria: Bosch PowerTube 500 Wh
  • Odpruženie: RockShox 35 Gold RL, 160 mm (predné), RockShox Deluxe Select+, 150 mm (zadné)
  • Rám: Alpha Platinum Aluminium
  • Kolesá: Bontrager Line Comp 30
  • Displej: Bosch Purion

Pre koho je určený: Trek Rail 5 je ideálny pre cyklistov, ktorí hľadajú kvalitný a cenovo dostupný elektrobicykel na horské trasy. Je vhodný pre začiatočníkov aj mierne pokročilých jazdcov, ktorí chcú zažiť silu elektrobicykla bez vysokých nákladov.

1. Trek Rail 5

2. Trek Rail 7

Rail 7 prináša vylepšený výkon s väčšou kapacitou batérie (625 Wh) a kvalitnejšími komponentmi odpruženia. Tento model je určený pre pokročilejších jazdcov, ktorí potrebujú spoľahlivý stroj pre náročné trasy.

Charakteristika:

  • Motor: Bosch Performance Line CX, 250 W, 85 Nm
  • Batéria: Bosch PowerTube 625 Wh
  • Odpruženie: RockShox Yari RC, 160 mm (predné), RockShox Deluxe RT3, 150 mm (zadné)
  • Rám: Alpha Platinum Aluminium
  • Kolesá: Bontrager Line Comp 30
  • Displej: Bosch Purion

Pre koho je určený: Trek Rail 7 je určený pre pokročilejších jazdcov, ktorí potrebujú väčší výkon a lepšiu výdrž batérie pre náročnejšie trasy. Tento model ponúka vyvážený pomer medzi cenou a výkonom, čo z neho robí skvelú voľbu pre nadšených horských cyklistov.

2. Trek Rail 7

3. Trek Rail 9.7

Charakteristika:

  • Motor: Bosch Performance Line CX, 250 W, 85 Nm
  • Batéria: Bosch PowerTube 625 Wh
  • Odpruženie: RockShox Yari RC, 160 mm (predné), RockShox Deluxe Select+, 150 mm (zadné)
  • Rám: OCLV Mountain Carbon
  • Kolesá: Bontrager Line Comp 30
  • Displej: Bosch Purion

Pre koho je určený: Trek Rail 9.7 je vhodný pre jazdcov, ktorí hľadajú ľahší a výkonnejší bicykel s karbónovým rámom. Tento model je ideálny pre tých, ktorí chcú kombinovať vysoký výkon s nízkou hmotnosťou pre maximálnu efektivitu na trati.

3. Trek Rail 9.7

4. Trek Rail 9.8

Model Rail 9.8 je špičkou vo svojej kategórii, s karbónovým rámom, špičkovými komponentmi a najnovšími technológiami. Tento model je určený pre najnáročnejších cyklistov, ktorí požadujú len to najlepšie.

Charakteristika:

  • Motor: Bosch Performance Line CX, 250 W, 85 Nm
  • Batéria: Bosch PowerTube 625 Wh
  • Odpruženie: Fox Performance 38 Float, 160 mm (predné), Fox Performance Float DPX2, 150 mm (zadné)
  • Rám: OCLV Mountain Carbon
  • Kolesá: Bontrager Line Elite 30
  • Displej: Bosch Kiox

Pre koho je určený: Trek Rail 9.8 je určený pre najnáročnejších jazdcov, ktorí požadujú najlepšie komponenty a technológie. Tento model je vybavený špičkovým odpružením a kolesami, čo z neho robí výnimočný stroj pre náročné horské jazdy a preteky.

4. Trek Rail 9.8

5. Trek Rail 9.9

Model Rail 9.9 je profesionálnou radou vo svojej kategórii, s OCVL horským rámom, najvyššími komponentmi a top technológiami. Tento model je určený pre najnáročnejších cyklistov, ktorí požadujú vysokú mieru kvality, inovácie, pokročilých komponentov a pohodlia.

Charakteristika:

  • Motor: Bosch Performance Line CX, 250 W, 85 Nm
  • Batéria: Bosch PowerTube 625 Wh
  • Odpruženie: Fox Factory 38 Float, 160 mm (predné), Fox Factory Float X2, 150 mm (zadné)
  • Rám: OCLV Mountain Carbon
  • Kolesá: Bontrager Line Pro 30
  • Displej: Bosch Kiox

Pre koho je určený: Trek Rail 9.9 je vrcholovým modelom tejto rady a je určený pre cyklistov, ktorí chcú to najlepšie z najlepšieho. S najkvalitnejšími komponentmi a technológiami je tento model pripravený zvládnuť akýkoľvek terén s maximálnou efektivitou a výkonom.

5. Trek Rail 9.9

Pre koho je Trek Rail určený?

Trek Rail je ideálny pre horských cyklistov, ktorí chcú objavovať nové trasy a prekonávať náročné terény s väčšou ľahkosťou a rýchlosťou. Elektrobicykle tejto rady sú tiež vhodné pre tých, ktorí hľadajú ekologický a efektívny spôsob dopravy na dlhé vzdialenosti, bez ohľadu na terén. 

Modelová rada Trek Rail je vybavená špičkovými technológiami, ktoré zabezpečujú vynikajúci výkon, spoľahlivosť a komfort. Tieto technológie robia z týchto elektrobicyklov ideálnych spoločníkov pre všetkých horských cyklistov, ktorí chcú posunúť svoje hranice a užiť si jazdu v každom teréne. Ak hľadáte elektrobicykel, ktorý kombinuje inováciu, kvalitu a výnimočný dizajn, Trek Rail je jednoznačne voľba, ktorú by ste nemali prehliadnuť.

Pre koho je Trek Rail určený?

Top 10 technológií, ktoré použil Trek v modelovej rade Rail

Modelová rada Trek Rail je nabitá pokročilými technológiami, ktoré z nej robia jednu z najlepších sérií elektrobicyklov na trhu. Tu je prehľad desiatich najvýznamnejších technológií, ktoré Trek implementoval v týchto modeloch.

1. Bosch Performance Line CX Motor

Motor Bosch Performance Line CX je srdcom modelovej rady Trek Rail. Tento motor poskytuje až 85 Nm točivého momentu, čo zabezpečuje silný a plynulý výkon aj v tých najnáročnejších podmienkach. Inteligentný systém riadenia energie optimalizuje spotrebu energie a zabezpečuje dlhšiu výdrž batérie.

2. Bosch PowerTube Batéria

Integrovaná batéria Bosch PowerTube s kapacitou až 625 Wh poskytuje dlhý dojazd a je elegantne zapustená do rámu bicykla. Batéria je ľahko vyberateľná a nabíjateľná, čo zjednodušuje jej používanie a údržbu.

3. Trek's Removable Integrated Battery (RIB) System

Systém RIB (Removable Integrated Battery) umožňuje jednoduché a rýchle vyberanie batérie bez nutnosti použitia náradia. Batéria je bezpečne uložená v ráme, čo prispieva k celkovej estetike a aerodynamike bicykla.

4. Alpha Platinum Aluminium Rám

Rámy z Alpha Platinum Aluminium sú ľahké, pevné a odolné. Tento materiál zaisťuje optimálnu rovnováhu medzi hmotnosťou a pevnosťou, čo je kľúčové pre výkonnostné elektrobicykle ako Trek Rail.

5. Active Braking Pivot (ABP)

Technológia Active Braking Pivot zabezpečuje, že zadné odpruženie funguje nezávisle na brzdných silách. To znamená, že odpruženie zostáva aktívne a efektívne aj počas brzdenia, čo zlepšuje kontrolu a stabilitu jazdy.

6. Mino Link

Systém Mino Link umožňuje rýchlu a jednoduchú úpravu geometrie rámu. Cyklisti môžu meniť uhol hlavovej trubky a výšku stredového zloženia, čo umožňuje prispôsobiť jazdné vlastnosti bicykla podľa terénu a preferencií jazdca.

7. Control Freak Internal Routing

Systém Control Freak zabezpečuje čisté a usporiadané vnútorné vedenie káblov. Tento systém zlepšuje aerodynamiku, chráni káble pred poškodením a prispieva k celkovému elegantnému vzhľadu bicykla.

8. RE s Thru Shaft

Odpruženie RE s technológiou Thru Shaft poskytuje rýchle a plynulé reakcie na zmeny terénu. Tento systém umožňuje lepšiu trakciu a kontrolu nad bicyklom, čo je kľúčové pre náročné horské jazdy.

9. Knock Block

Technológia Knock Block zabraňuje pretočeniu riadidiel, čo chráni rám pred poškodením pri páde alebo náraze. Tento systém zvyšuje bezpečnosť a predlžuje životnosť bicykla.

10. Bontrager Line Comp 30 Kolesá

Kolesá Bontrager Line Comp 30 sú navrhnuté pre maximálny výkon a odolnosť. Sú ľahké, pevné a optimalizované pre použitie s bezdušovými pneumatikami, čo zlepšuje trakciu a znižuje riziko defektov.

Top 10 technológií, ktoré použil Trek v modelovej rade Rail

Pár slov na záver

Modelová rada Trek Rail je vybavená špičkovými technológiami, ktoré zabezpečujú vynikajúci výkon, spoľahlivosť a komfort. Tieto technológie robia z týchto elektrobicyklov ideálnych spoločníkov pre všetkých horských cyklistov, ktorí chcú posunúť svoje hranice a užiť si jazdu v každom teréne. Ak hľadáte elektrobicykel, ktorý kombinuje inováciu, kvalitu a výnimočný dizajn, Trek Rail je jednoznačne voľba, ktorú by ste nemali prehliadnuť.

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport