Objavte modelovú radu Trek Domane a Domane+
26.07.2024

Objavte modelovú radu Trek Domane a Domane+

Bicykle značky Trek sú v cyklistickom svete známe svojou kvalitou, inováciami a spoľahlivosťou. Modelová rada Trek Domane a Domane+ je dokonalým príkladom toho, ako Trek kombinuje technológiu a dizajn pre vytvorenie špičkových cestných bicyklov. Či už ste profesionálny cyklista, nadšenec alebo len hľadáte spoľahlivý bicykel na dlhé jazdy, táto rada má čo ponúknuť.

Trek Domane - Komfort a výkon na dlhých trasách
Kľúčové vlastnosti modelovej rady Domane
Trek Domane+ je e-bike pre moderného cyklistu
Kľúčové vlastnosti modelovej rady Domane+
Top 10 technológií Trek Domane
Pár slov na záver

Trek Domane - Komfort a výkon na dlhých trasách

Modelová rada Domane bola predstavená ako reakcia na potreby cestných cyklistov, ktorí hľadajú maximálny komfort a výkon na dlhých trasách. Od svojho uvedenia na trh získala množstvo ocenení za inovatívny dizajn a jazdné vlastnosti.

  • Jedinečná IsoSpeed technológia: Jedným z najvýznamnejších prvkov je technológia IsoSpeed, ktorá umožňuje pruženie rámu bez kompromisov na pevnosti. Tento systém absorbuje vibrácie z cesty, čím zvyšuje komfort jazdy a znižuje únavu cyklistu.
  • Pohodlná geometria: Geometria rámu je navrhnutá tak, aby poskytovala optimálnu rovnováhu medzi komfortom a efektivitou. Vyššia hlavová trubka a dlhší rázvor poskytujú stabilitu a pohodlie, čo oceníte najmä na dlhých trasách.
  • Univerzálne použitie: Domane je vybavený dostatočným priestorom pre širšie plášte, čo umožňuje jazdu nielen na asfaltových cestách, ale aj na štrkových či ľahkých terénoch.
  • Model AL, SL a SLR: Domane prichádza v rôznych modeloch, od základných až po špičkové verzie s elektronickým radením, karbónovým alebo hliníkovým rámom. Každý si tak môže nájsť model, ktorý mu najviac vyhovuje.

Trek Domane - Komfort a výkon na dlhých trasách

Kľúčové vlastnosti modelovej rady Domane

  • Domane je všestranný cestný bicykel, ktorý ponúka neuveriteľný komfort a výkon pri vytrvalostných jazdách bez kompromisov na rýchlosti. Či už jazdíte po spevnených cestách, udupanom štrku alebo dlažobných kockách v Roubaix, bicykle z radu Domane zabezpečujú plynulú, rýchlu a zábavnú jazdu.
  • Domane bol vyvinutý v spolupráci s profesionálnymi cyklistami tímu Trek-Segafredo s cieľom vytvoriť pretekársky bicykel, ktorý je dostatočne rýchly a výkonný pre najnáročnejšie podujatia na svete – vrátane slávneho Paríž-Roubaix, kde Elisa Longo Borghini a Lizzie Deignan na bicykloch Domane zvíťazili dva roky po sebe.
  • Funkcie, ktoré znižujú nárazy a vibrácie, ako napríklad systém IsoSpeed, efektívne absorbujú nerovnosti na ceste. Vďaka tomu môžete jazdiť oveľa pohodlnejšie a dlhšie s menšou únavou.
  • Stabilná vytrvalostná geometria poskytuje optimálnu rýchlosť a pohodlie, aby ste si mohli užívať celodenné jazdy bez kompromisov.
  • Vôľa pre pneumatiky o širšom rozmere poskytuje potrebnú všestrannosť, aby ste sa mohli bez obáv pustiť z chodníka na ľahký štrk. 

Kľúčové vlastnosti modelovej rady Domane

Trek Domane+ je e-bike pre moderného cyklistu

Elektrobicykle, alebo e-biky, sa stávajú čoraz populárnejšími vďaka ich schopnosti uľahčiť jazdu a predĺžiť dosah cyklistu. Domane+ je odpoveďou Treku na túto rastúcu potrebu po e-bikoch, ktoré kombinujú tradičné cyklistické vlastnosti s modernou technológiou.

  • Výkonný motor TQ-HPR50, 50 Nm: Domane+ je vybavený výkonným nemeckým motorom, ktorý poskytuje asistenciu pri šliapaní, čím uľahčuje jazdu do kopcov a proti vetru. Tento motor je navrhnutý tak, aby bol tichý a efektívny, čo zaručuje plynulú a príjemnú jazdu.
  • Integrovaná batéria TQ 360 Wh: Batéria je diskrétne integrovaná do rámu, čo nielen zlepšuje estetiku bicykla, ale aj jeho aerodynamiku. Navyše, batéria má dostatočnú kapacitu na dlhé výlety, takže sa nemusíte obávať, že vám počas jazdy dôjde energia.
  • Pokročilá konektivita: Moderné funkcie, ako sú Bluetooth a ANT+ konektivita, umožňujú pripojenie bicykla k rôznym zariadeniam a aplikáciám, čo zvyšuje komfort a informovanosť počas jazdy.
  • Modelové varianty AL a SLR: Podobne ako klasická Domane, aj Domane+ prichádza v rôznych modeloch, ktoré sa líšia výkonom motora, kapacitou batérie a vybavením. Od základných modelov pre rekreačných cyklistov až po špičkové verzie pre náročných jazdcov.

Trek Domane+ je e-bike pre moderného cyklistu

Kľúčové vlastnosti modelovej rady Domane+

  • Vyrazte ďalej, jazdite rýchlejšie a užívajte si viac zábavy ako kedykoľvek predtým na cestných elektrobicykloch Domane+. Tieto bicykle kombinujú všetko, čo milujete na klasických modeloch Domane – komfortnú geometriu pre vytrvalostné jazdy, technológie na tlmenie nerovností a všestranný priestor pre širšie plášte – s prirodzene pôsobiacou asistenciou motora. Tá vám pomôže zvládnuť strmé stúpania, prekonať nové výzvy a zabudnúť na vaše limity.
  • Dostatočný priestor pre širšie plášte. Model Domane+ SLR ponúka dostatok priestoru aj pre širšie plášte, takže sa nemusíte obávať chodníkov ani ľahkých štrkových ciest. Zaujímate sa o jazdu na štrku?
  • Vychutnajte si každý kilometer vďaka technológii tlmenia nerovností a komfortnej, stabilnej geometrii navrhnutej pre vytrvalostné jazdy.

Kľúčové vlastnosti modelovej rady Domane+

Top 10 technológií Trek Domane 

1. IsoSpeed Decoupler

Technológia IsoSpeed Decoupler je inovatívny systém pruženia, ktorý zvyšuje pohodlie bez kompromisov na tuhosti rámu. IsoSpeed je použitý na prednej aj zadnej časti bicykla, čím absorbuje vibrácie a nárazy z cesty.

2. OCLV Carbon

Domane využíva OCLV (Optimum Compaction Low Void) karbón, čo je vlastná technológia Treku na výrobu karbónových rámov. Táto technológia zaručuje vysokú pevnosť a nízku hmotnosť, čo prispieva k celkovej efektivite a rýchlosti bicykla.

3. Endurance Geometry

Geometria rámu Domane je optimalizovaná pre dlhé jazdy, poskytujúc vyváženú pozíciu, ktorá znižuje únavu a zvyšuje komfort. Vyššia hlavová trubka a dlhší rázvor zabezpečujú stabilitu a pohodlie.

4. DuoTrap S

Integrovaný snímač DuoTrap S umožňuje bezdrôtové pripojenie cyklopočítačov a iných zariadení cez Bluetooth a ANT+. Tento systém poskytuje presné údaje o rýchlosti, kadencii a vzdialenosti bez potreby externých senzorov.

5. Stranglehold Dropout

Nastaviteľný dropout Stranglehold umožňuje meniť dĺžku rázvoru a jemne doladiť jazdné vlastnosti bicykla. Tento systém je obzvlášť užitočný pri zmene z jednoplášťového na dvojplášťový prevodový systém.

6. Power Transfer Construction

Technológia Power Transfer Construction zabezpečuje maximálny prenos sily z pedálov na kolesá. Tuhá stredová oska a optimalizovaný dizajn rámu zabezpečujú efektívny prenos energie, čo zlepšuje akceleráciu a výkon.

7. 12mm Thru-Axle

Domane používa 12mm pevné osky, ktoré zvyšujú tuhosť a stabilitu kolies. Tento systém je spoľahlivý a ľahko použiteľný, čo zaručuje rýchlu a bezpečnú montáž kolies.

8. Hydraulic Disc Brakes

Hydraulické kotúčové brzdy poskytujú vynikajúcu brzdnú silu a kontrolu za každého počasia. Tento systém je spoľahlivý a má dlhú životnosť, čo zvyšuje bezpečnosť a výkon bicykla.

9. Internal Cable Routing

Vnútorné vedenie káblov nielenže zlepšuje estetiku bicykla, ale aj chráni káble pred nečistotami a poškodením. Tento systém zabezpečuje hladké radenie a brzdový výkon.

10. Bontrager Aeolus Wheels

Domane často prichádza s ľahkými a aerodynamickými kolesami Bontrager Aeolus, ktoré zlepšujú celkovú rýchlosť a efektivitu bicykla. Tieto kolesá sú navrhnuté tak, aby boli odolné a poskytovali výborné jazdné vlastnosti na rôznych povrchoch.

Top 10 technológií Trek Domane 

Pár slov na záver

Modelová rada Trek Domane a Domane+ predstavuje vrchol inovácií a kvality v oblasti cestných bicyklov. Či už hľadáte maximálny komfort na dlhých trasách alebo moderný e-bike pre mestské jazdy, Trek má pre vás to pravé riešenie. Navštívte najbližšieho predajcu Trek a objavte, čo všetko môžu tieto bicykle ponúknuť vám.

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport