Slovenská L’Étape 2024 - Tour de France v Bratislave
22.08.2024

Slovenská L’Étape 2024 - Tour de France v Bratislave

Zažite jedinečný cyklistický zážitok - L’Étape Slovakia 2024. Tento článok vás prevedie pretekom legendárnej Tour de France priamo na Slovensko. Nech už hľadáte adrenalínový zážitok na pretekoch v Bratislave alebo chcete stráviť aktívny víkend s rodinou, L’Etape Slovakia má čo ponúknuť každému cyklistickému nadšencovi. Ponorte sa s Najšportom do programu plného pretekov, objavte, čo všetko môžete zažiť a nechajte sa inšpirovať pretekárskym duchom, ktorý sa nesie celým podujatím.

Nezabudnite, že so servisom a výberom špičkového cestného bicykla vám radi a ochotne poradíme online alebo osobne v predajniach Najšport.

Objavte jedinečný cyklistický zážitok - L’Étape Slovakia
Program podujatia L’Étape
Spoznajte kultúru Tour de France
Prečo práve L’Étape?
Základné informácie o preteku a mieste konania

Objavte jedinečný cyklistický zážitok - L’Étape Slovakia

Na Slovensku, v nádhernom prostredí západnej časti krajiny, sa každoročne koná L’Etape Slovakia, oficiálne podujatie pod záštitou legendárneho Tour de France. Toto podujatie predstavuje jedinečnú príležitosť pre všetkých amatérskych cyklistov, ktorí túžia zažiť atmosféru profesionálneho cyklistického preteku a zároveň prežiť nezabudnuteľné dobrodružstvo.

L’Etape Slovakia je viac než len cyklistická súťaž. Je to najzaujímavejšia cyklistická udalosť v Bratislave, ktorá účastníkom umožňuje pretekať v bezpečných a profesionálnych podmienkach na uzavretých cestách, charakteristických pre Tour de France. Súčasťou zážitku je vysoký stupeň bezpečnosti a technická podpora, ktorá každému účastníkovi umožňuje sústrediť sa výhradne na jazdu a užívanie si pretekov.

Centrom diania je Bratislava, kde sa pretek začína pri obchodnom centre EUROVEA a končí na vrcholnom bode Kamzík, čo účastníkom ponúka pohľad na rozmanité scenérie mesta i prírody.

Objavte jedinečný cyklistický zážitok - L’Etape Slovakia

Program podujatia L’Étape

L’Etape Slovakia sa rozkladá na dva dni, pričom každý deň je venovaný odlišným aktivitám, aby vyhovoval všetkým vekovým kategóriám a úrovniam zručností.

Sobota, 24. august

  • Kids Race: Špeciálna kategória pre najmenších cyklistov, kde si deti môžu v bezpečnom prostredí vyskúšať pretekanie.
  • Family Ride: Rodinná jazda umožňuje rodinám stráviť aktívne a zábavné popoludnie spolu na bicykloch.

Nedeľa, 25. august

  • The RIDE (kopcovitý): S trasou dlhou 60 km a prevýšením 900 metrov je ideálna pre tých, ktorí hľadajú menej náročný, no stále významný výkon.
  • The RACE (kopcovitý): Pre skúsenejších a viac ambicióznych cyklistov s trasou 112 km a prevýšením 1700 metrov, ktorá predstavuje skutočnú výzvu.

Bez ohľadu na to, či ste začiatočník alebo pokročilý cyklista, L’Etape Slovakia ponúka skvelú príležitosť pocítiť ducha Tour de France priamo na Slovensku a zažiť neopakovateľný pocit spolupatričnosti a vzrušenia z pretekov.

Program podujatia

Spoznajte kultúru Tour de France

Predstavte si pocit, keď sa ako šampión preháňate cez etapy Tour de France – najprestížnejších cyklistických pretekov na svete. Tento sen sa môže stať skutočnosťou vďaka L’Etape by Tour de France, ktorý podľa Christiana Prudhomma, riaditeľa Tour de France, je rozšírením tohto legendárneho podujatia do celého sveta. L’Etape sa každoročne teší veľkej obľube a pritiahne pozornosť cyklistických nadšencov z rôznych kútov sveta, vrátane Číny, Thajska, Mexika, Brazílie a Austrálie.

V rámci L'Etape série, L’Etape du Tour de France sa vyznačuje ako etapa Queen, čiže kráľovská etapa. Je to vrcholný moment pre každého cyklistu a vrchol v sérii. Toto podujatie, kde sa na štartovnej čiare postaví pelotón zložený z 15 000 jazdcov reprezentujúcich až 50 rôznych národov, je považované za najväčšie cyklistické podujatie v Európe.

Účastníci majú možnosť prejsť rovnaké trate a vystaviť sa rovnakým podmienkam ako profesionálni šampióni Tour de France. Od roku 1993 L'Etape du Tour de France sľubuje a dodržiava túto tradíciu – ponúkať každému cyklistovi skúsenosť, akoby sám absolvoval etapy Tour de France.

Spoznajte kultúru Tour de France

Prečo práve L’Étape?

L’Etape od Tour de France vás pozýva stať sa súčasťou jedinečnej cyklistickej skupiny! Keď sa zúčastníte na akomkoľvek z podujatí série L'Etape by Tour de France, otvoríte si dvere do exkluzívneho klubu, ktorý ponúka jedinečný prístup k legendárnej L'Etape du Tour de France. Pre najambicióznejších jazdcov sú pripravené dva atraktívne programy:

L'Etape Championship

Tento prestížny program je určený pre cyklistov, ktorí dosiahnu top 3 umiestnenie v kategóriách muži alebo ženy na pretekoch RACE. Títo šampióni automaticky postupujú na L'Etape Championship a získavajú bezplatnú registráciu na preteky L'Etape du Tour vo Francúzsku.

L'Etape Reward Program

Účasť na ktoromkoľvek z medzinárodných podujatí L'Etape by Tour de France vám zabezpečí exkluzívne obdobie na registráciu na L'Etape du Tour vo Francúzsku, čím si zaručíte miesto na týchto legendárnych pretekoch.

Nech už ste kdekoľvek na svete, zapojte sa do série L'Etape by Tour de France a objavte, čo to znamená byť súčasťou elitnej cyklistickej komunity.

Prečo práve LeTape?

Základné informácie o preteku a mieste konania

Prihláste sa na preteky, kde budete mať možnosť súťažiť bok po boku s bývalými víťazmi Tour de France na trati, ktorú navrhli odborníci priamo z tohto prestížneho podujatia. Vysoká úroveň bezpečnosti a profesionálna podpora pretekárov sú u nás samozrejmosťou, rovnako ako profesionálna časomiera a viaceré súťažné kategórie.

Nechajte sa uniesť atmosférou Tour de France:

  • Užite si kráľovské vrchárske a šprintérske prémie.
  • Zažite jedinečnú atmosféru a vášeň, ktorú ponúka Expo pre všetkých fanúšikov cyklistiky.
  • Obdivujte výstavy venované histórii Tour de France.
  • Zúčastnite sa na cyklistickom festivale plnom workshopov a prezentácií.
  • Vychutnajte si francúzsku kultúru, kuchyňu a históriu.
  • Pripravte sa na nezabudnuteľné dobrodružstvo.

Časy a dátumy prezentácie účastníkov na EUROVEA Bratislava:

  • Piatok, 23. august 2024: 15:00 - 19:00
  • Sobota, 24. august 2024: 08:00 - 19:00
  • Nedeľa, 25. august 2024: 05:30 - 06:30

Dôležité dátumy podujatia:

  • Hlavné preteky L’Etape Slovakia 2024 sa uskutočnia v nedeľu, 25. augusta 2024.
  • Sprievodné podujatia, FAMILY RIDE a KIDS RACE, prebehnú v sobotu, 24. augusta 2024.
  • Oba dni štartujeme pred EUROVEA Bratislava.

Základné informácie o preteku a mieste konania

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport