Spoznajte karbónové kolesá Bontrager Aeolus Pro 37V a Pro 49V
17.06.2024

Spoznajte karbónové kolesá Bontrager Aeolus Pro 37V a Pro 49V

Keď sa hovorí o cyklistike, každý detail má svoje veľké "prečo" a "ako". V tejto ére, kde každý gram a každý milimeter môže zmeniť výsledok pretekov alebo zlepšiť pohodlie počas dlhých pretekov, prichádzajú na trh vylepšené karbónové kolesá Bontrager Aeolus Pro 37V a 49V. Tieto kolesá sú viac, ako len obyčajným upgradeom Treku. Sú to technologické skvosty od značky Bontrager pripravené zmeniť dynamiku jazdy.

S výberom vhodných komponentov a bicyklov vám radi a odborne poradíme online alebo osobne v predajniach Najšport.

Spoznajte nové kolesá Bontrager Aeolus Pro
Inovácie a technológie, ktoré zaujmú každého cyklistu
Estetika a dizajn nových kolies Bontrager
Pár slov na záver

Spoznajte nové kolesá Bontrager Aeolus Pro

Nové kolesá Aeolus Pro 37V a Aeolus Pro 49V predstavujú revolúciu v karbónových kolieskach, zameranú na rýchlejšie, plynulejšie a efektívnejšie jazdné vlastnosti. Využívajú priekopnícku karbónovú technológiu OCLV NEXT a sú vyrobené z inovatívnych termoplastov, ktoré minimalizujú výskyt karbónového prachu a súčasne podporujú ekologickú výrobu.

Táto úplne nová sada karbónových kolies je ideálnym upgradom pre každého cyklistu, ktorý túži po ľahkom a rýchlejšom bicykli bez obetovania komfortu. S dvojicou ráfikových profilov poskytujú možnosť využitia širších cestných a gravelových pneumatík, čo zlepšuje adaptabilitu na rozličné jazdné podmienky a zároveň zvyšuje atraktivitu produktu na trhu.

Spoznajte nové kolesá Bontrager Aeolus Pro 37V a 49V

Bontrager Aeolus Pro 37V

Aeolus Pro 37V sú kolesá, ktoré vám prinesú neuveriteľnú ovládateľnosť a stabilitu bez ohľadu na poveternostné podmienky. S výškou ráfika 37 mm sú ideálne na všetko od rovinatých trás až po kopcovité terény. Vďaka optimalizácii pre širšie plášte, s možnosťou použitia až do šírky 28 mm, poskytujú tieto kolesá výnimočný komfort a trakciu. Sú vhodné na kombinovanie s cestnými alebo gravelovými plášťami aj s väčším objemom, pričom je možné používať aj nižší tlak, čo ocenia najmä gravel jazdci.

Bontrager Aeolus Pro 37V

Bontrager Aeolus Pro 49V

Aeolus Pro 49V, na druhej strane, je skvelým spoločníkom pre tých, ktorí hľadajú rýchlosť, aerodinamické vlastnosti a efektivitu. S ráfikmi výšky 49 mm, tieto kolesá excelujú v rýchlosti, a to najmä na rovinkách a pri dlhých zostupoch. Kombinácia karbónovej konštrukcie a aerodynamického dizajnu znamená, že budete lietať cestou s minimálnym odporom vzduchu. Navyše tieto odolné kolesá vám pomôžu tlmiť vibrácie a taktiež sa môže používať nižší tlak pre pohodlnejšiu jazdu ako v modeli PRO 37V.

Bontrager Aeolus Pro 49V

Inovácie a technológie, ktoré zaujmú každého cyklistu

Bontrager nezabudol ani na technologické inovácie. Oba modely, 37V aj 49V, prichádzajú s novou technológiou OCLV Carbon, ktorá zaručuje nielen ľahkosť, ale aj odolnosť ráfikov. DCLV technológia poskytuje kolesám vynikajúcu tuhosť pri zatáčaní a zároveň absorbuje vibrácie z nerovného povrchu, čím zvyšuje komfort jazdy.

Oba modely sú kompatibilné s diskovými brzdami, čo je v súčasnej dobe must-have pre každého vážneho cyklistu. Diskové brzdy zaručujú konzistentné brzdné výkony za mokra aj za sucha, čo je neoceniteľné najmä na technicky náročných zostupoch.

Inovácie a technológie Bontrager Aeolus Pro

OCLV NEXT

Konštrukcia z termoplastického materiálu OCLV NEXT poskytuje robustnejšie a odolnejšie kolesá, ktoré efektívne tlmenie vibrácií zabezpečuje hladšiu a rýchlejšiu jazdu. Zároveň je tento proces výrazne ekologickejší v porovnaní s tradičnými metódami výroby z karbónu, čím prispieva k ochrane našej planéty.

Šírka a rýchlosť

Aerodynamicky špičkový ráfik s vnútornou šírkou 25 mm je špeciálne navrhnutý na dosiahnutie najlepšej rýchlosti s cestnými plášťami 700x28, ktoré ponúkajú vyšší objem. Tento dizajn navyše umožňuje používateľom zvoliť nižší tlak, čo zabezpečuje plynulejšiu, stabilnejšiu a efektívnejšiu jazdu.

Náboje Rapid Drive Road 108

Náboje Rapid Drive 108 s drážkami ponúkajú 108 bodov záberu, čo zaisťuje rýchlejšiu akceleráciu a presnejší pocit pri riadení, čím poskytujú cyklistom väčšiu istotu a kontrolu pri každej jazde.

Špičková povrchová úprava

Ráfiky OCLV NEXT sú vyrobené pomocou techniky zrkadlového leštenia, čo zaisťuje, že finálny produkt presne zodpovedá pôvodnému návrhu. Ich autentický a esteticky príťažlivý vzhľad sa dosahuje bez použitia farby alebo tlače, čím sa znižuje hmotnosť. Tento proces tiež významne redukuje až 95 % emisií prchavých organických látok a uhlíkového prachu, ktoré sú typické pre tradičné metódy povrchovej úpravy karbónových ráfikov.

Estetika a dizajn nových kolies Bontrager

Esteticky sú kolesá Aeolus Pro 37V a 49V jednoducho oslnivé. Čistý a moderný dizajn s matným karbónovým finišom nie lenže vyzerá skvele, ale tiež zdôrazňuje sofistikovanosť technológií, ktoré Bontrager do týchto koles vložil. Logo Bontrager je decentne umiestnené a pridáva na exkluzivite. Zaujímavosťou je, že sú navrhované priamo vo Waterloo v Spojených štátoch.

Estetika a dizajn nových kolies Bontrager Aeolus Pro 37V

Estetika a dizajn nových kolies Bontrager Aeolus Pro 49V

Pár slov na záver

Nové kolesá Bontrager Aeolus Pro 37V a 49V sú skutočným stelesnením cyklistickej vášne spojenej s najnovšími technológiami. Či už ste závodník hľadajúci každú možnú výhodu, alebo rekreačný cyklista, ktorý chce vylepšiť svoj bicykel, tieto kolesá vám prinesú ten správny rozmer jazdy. Svet cyklistiky sa neustále vyvíja, a s kolesami Bontrager Aeolus Pro ste vždy o krok vpred.

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj podobné:

Tím Najšport