Spoznajte modelovú radu lyží Atomic Redster
30.09.2024

Spoznajte modelovú radu lyží Atomic Redster

Ak patríte medzi tých, ktorí na svahu hľadajú maximálnu rýchlosť, precíznosť a závodný výkon, určite ste už počuli o modelovej rade Atomic Redster. Táto séria lyží Atomic je navrhnutá tak, aby uspokojila aj tie najvyššie nároky na výkon, a to nielen na pretekoch, ale aj medzi nadšencami, ktorí chcú svoje lyžovanie posunúť na vyššiu úroveň.

Čo robí Atomic Redster tak špeciálnym? Pozrime sa na niekoľko kľúčových vlastností, ktoré tento rad lyží odlišujú od ostatných. Pokiaľ potrebujete poradiť s výberom napíšte nám na e-shope alebo sa zastavte sa osobne v ktorejkoľvek predajni Najšport v Bratislave, Trenčíne a na Kubínskej holi.

História a dedičstvo Atomicu
Úspechy na lyžiach Redster
Ako si vybrať správny model Redster?
Najnovšie technológie a inovácie rady Redster
Modelové rady lyží Atomic Redster
Porovnanie s inými radami lyží Atomic
Budúcnosť modelovej rady Atomic Redster
Pre koho je Atomic Redster určený?
Výkon lyží Redster v praxi
Starostlivosť a údržba lyží Redster
Pár slov na záver

História a dedičstvo Atomicu

Značka Atomic má hlboké korene v lyžiarskom svete. Značka bola založená v roku 1955 v rakúskom meste Altenmarkt im Pongau. Vďaka prístupu k alpským terénom sa Atomic rýchlo stal jedným z lídrov v oblasti lyžovania. Značka sa preslávila už v 70. rokoch, keď ich lyže používali svetoví pretekári vrátane legendárneho Hermanna Maiera, ktorý získal viaceré olympijské medaily.

Atomic úzko spolupracuje s profesionálnymi športovcami, aby ich vybavenie vyhovovalo tým najvyšším požiadavkám rekreačných aj profesionálnych lyžiarov. Inovácie, ako technológia Doubledeck, najprv využívané na profesionálnej úrovni, sa postupne zavádzajú aj do komerčných modelov, vrátane rady Redster. Tým sa Atomic stal neoddeliteľnou súčasťou Svetových pohárov a olympijských hier, kde získava spätnú väzbu na neustále zlepšovanie svojich produktov. Tak si môžete byť istí, že lyže z modelovej rady Redster sú výsledkom technológie testovanej na najvyššej úrovni.

História a dedičstvo Atomicu

Úspechy na lyžiach Redster

Rada Atomic Redster má za sebou bohatú históriu úspechov v medzinárodných pretekoch. Najväčšie hviezdy, ako Hermann Maier, Marcel Hirscher, Mikaela Shiffrin a Sofia Goggia, dosiahli na Redster lyžiach mnohé víťazstvá vo Svetovom pohári a na olympijských hrách. Táto rada je priamou voľbou pre elitných lyžiarov, ktorí potrebujú vybavenie, na ktoré sa môžu spoľahnúť pri dosahovaní maximálnych výkonov.

Úspechy na lyžiach Redster

Ako si vybrať správny model Redster?

Výber správneho modelu z rady Atomic Redster závisí na vašej úrovni lyžovania a preferovanom štýle jazdy. Tu sú niektoré faktory, ktoré by ste mali zvážiť:

  • Ak ste závodný lyžiar alebo milujete rýchlosť, modely G9 a S9 sú pre vás ideálne, pričom G9 je určený pre dlhé oblúky a S9 pre slalomové oblúky.
  • Pokročilí lyžiari, ktorí nechcú pretekársky extrém, môžu zvoliť modely G7 alebo S7, ktoré ponúkajú závodný výkon, no sú o niečo odpúšťajúcejšie.
  • Pre univerzálnych lyžiarov je skvelou voľbou Redster X9 alebo XT, ktoré zvládnu rôzne oblúky a poskytujú skvelý mix kontroly a dynamiky.
  • Ak ste mladší lyžiar alebo junior s pretekárskymi ambíciami, modely Redster J2/J4 sú prispôsobené pre vašu vekovú a výkonnostnú kategóriu, aby ste mohli rásť spolu so svojimi schopnosťami.

Ako si vybrať správny model Redster?

Najnovšie technológie a inovácie rady Redster

Atomic Redster nie sú len obyčajné lyže. Každý model v tejto sérii je vybavený pokročilými technológiami, ktoré vám pomôžu dostať sa na vrchol, či už ste rekreačný lyžiar alebo profesionálny pretekár. Poďme sa spoločne pozrieť na top technológie, ktoré so sebou priniesla modelová rada Redster:

Servotec

Jednou z najväčších inovácií v rade Redster je technológia Servotec. Ide v podstate o „posilňovač riadenia“ pre vaše lyže. Nad viazaním je namontovaný elastický prúžok, ktorý spolupracuje s tyčou vedúcou k prednej časti lyží. Tento systém napomáha lepšiemu ovládaniu lyží pri nízkej rýchlosti a zároveň zvyšuje stabilitu pri vysokej rýchlosti. To znamená, že môžete prechádzať ostrými zákrutami s väčšou presnosťou a mať úplnú kontrolu nad lyžami aj pri vysokých rýchlostiach.

Doubledeck

Technológia Doubledeck je ďalším prvkom, ktorý zvyšuje dynamiku a pružnosť lyží. Ide o spojenie dvoch vrstiev lyže, ktoré spolupracujú na lepšom prenose síl a stabilite. Výsledkom je citlivejšia reakcia na pohyby lyžiara a lepšie prispôsobenie sa terénu, čo oceníte pri zjazde na rôznych typoch snehu.

Ultra Titanium Powered

Lyže Atomic Redster sú často vybavené technológiou Ultra Titanium Powered – to znamená, že v konštrukcii lyže sú použité viaceré vrstvy titánu, ktoré pridávajú lyži pevnosť a odolnosť. Titán zvyšuje torznú tuhosť, takže lyže budú lepšie držať stopu aj na zľadovatených povrchoch. Pretekári aj skúsení lyžiari ocenia tento druh stability najmä pri vysokorýchlostných zjazdoch.

World Cup Base Finish

Aby bola zachovaná maximálna rýchlosť a výkon na svahu, lyže Redster sú vybavené špeciálnou základnou úpravou, ktorú Atomic označuje ako World Cup Base Finish. Táto technológia umožňuje lyžiam dosiahnuť nižšie trenie na snehu, čo v praxi znamená rýchlejšiu jazdu a plynulejší sklz.

Power Woodcore

Táto technológia využíva kombináciu ľahkého topoľového a hustého jaseňového dreva, čím poskytuje lyžiam skvelý balans medzi pevnosťou, pružnosťou a hmotnosťou. Výsledkom je stabilný pocit pri jazde, a zároveň agilita potrebná pre rýchle reakcie na svahu.

Full Sidewall

Technológia Full Sidewall zaisťuje presný prenos energie po celej dĺžke lyže. To znamená, že keď zatlačíte na hrany lyží, energia sa rovnomerne rozloží po celej ploche lyže, čo zlepšuje držanie na zľadovatených povrchoch a presnosť pri ostrých oblúkoch.

High-Speed Sidecut

Modely Redster využívajú High-Speed Sidecut, čo je špecifický tvar lyže, ktorý kombinuje menší rádius (pre lepšiu ovládateľnosť) so širšími lyžami (pre stabilitu pri vysokej rýchlosti). Týmto spôsobom máte pocit, že dokážete rýchlo prechádzať ostré oblúky, ale zároveň si udržíte stabilitu, keď idete na plný plyn.

Structured Topsheet

Structured Topsheet je špeciálna textúra povrchu lyží, ktorá nielenže pridáva estetickú hodnotu, ale tiež zvyšuje odolnosť proti poškriabaniu a mechanickému opotrebovaniu. Táto technológia pomáha predĺžiť životnosť lyží a udržuje ich vzhľad dlhodobo čistý a profesionálny.

Carbon Race Bridge

Technológia Carbon Race Bridge pridáva vrstvu uhlíkových vlákien na špičku a pätu lyže, čím zvyšuje tuhosť bez toho, aby sa zvýšila hmotnosť. Tento dizajn zlepšuje stabilitu a odozvu lyží, najmä pri prechode z jednej hrany na druhú.

Dura Cap Sidewall

Na rozdiel od tradičných bočníc, Dura Cap Sidewall kombinuje trvácnu vrchnú vrstvu s konštrukciou bočnej hrany, čo zabezpečuje lepšiu odolnosť voči nárazom a opotrebovaniu, najmä pri častom používaní a dynamických jazdách.

Najnovšie technológie a inovácie rady Redster

Modelové rady lyží Atomic Redster

Rad Redster ponúka rôzne modely, aby uspokojil potreby rozličných lyžiarov – od profesionálov až po tých, ktorí sa chcú zlepšovať a užiť si poriadnu dávku adrenalínu.

OBRÁKOVÉ LYŽE (obrovský slalom)

Atomic Redster G9 FIS

Tento model je špeciálne určený pre profesionálnych pretekárov a zodpovedá normám FIS (Medzinárodná lyžiarska federácia). Redster G9 FIS je mimoriadne výkonný a prispôsobený na preteky svetového pohára v obrovskom slalome. Obsahuje všetky najpokročilejšie technológie, ako sú Servotec a Ultra Titanium Powered, a jeho konštrukcia je prispôsobená na dosahovanie maximálnej rýchlosti a stability.

Atomic Redster G9

Tento model je určený pre tých, ktorí milujú dlhé, rýchle oblúky. Je vybavený všetkými vyššie spomenutými technológiami, vrátane Servotecu, čo z neho robí ideálnu voľbu pre lyžiarov, ktorí sa chcú pretekať alebo len zažiť pocit skutočnej rýchlosti. Redster G9 ponúka vynikajúcu stabilitu a kontrolu, aj keď idete na maximum.

Atomic Redster G7

Redster G7 je navrhnutý pre lyžiarov, ktorí milujú dlhé, stabilné oblúky, podobne ako G9, ale s mierne miernejším nastavením. Tento model je menej náročný na techniku, čo z neho robí skvelú voľbu pre pokročilých rekreačných lyžiarov, ktorí chcú zažiť výhody technológie Redster bez úplného závodného zamerania. Vďaka technológii Power Woodcore a Titanium Powered konštrukcii poskytuje dostatok stability aj pri vyšších rýchlostiach.

SLALOMOVÉ LYŽE (slalom)

Atomic Redster S9

Ak ste skôr zástancom rýchlych, krátkych oblúkov, Atomic Redster S9 je pre vás. Tento model má mimoriadne presnú ovládateľnosť a vynikajúcu reakciu na každý pohyb, čo oceníte najmä v strmých a technicky náročných úsekoch. Rýchle zmeny smeru a výborné držanie na ľade robia z Redster S9 ideálnu lyžu pre slalomových lyžiarov.

Atomic Redster S7

Model S7 je menej agresívny brat S9 a je vhodný pre lyžiarov, ktorí uprednostňujú kratšie oblúky, ale nechcú závodnú tvrdosť S9. S7 má skvelú ovládateľnosť a pružnosť, čo ho robí ideálnym pre tých, ktorí sa radi sústreďujú na presné, technické zjazdy v strednej rýchlosti. Aj tu nájdete technológiu Titanium Powered a Full Sidewall, čo zaisťuje vynikajúci prenos síl a stabilitu na tvrdých povrchoch.

ALL-MOUNTAIN LYŽE (univerzálne)

Atomic Redster X9

Pre tých, ktorí hľadajú niečo medzi, je tu Atomic Redster X9. Tento model kombinuje výhody oboch predchádzajúcich typov, takže si môžete vychutnať presné krátke oblúky, ale aj dlhé rýchle zjazdy. Je to skvelá voľba pre všestranných lyžiarov, ktorí chcú to najlepšie z oboch svetov.

Atomic Redster XT

Redster XT je zaujímavou kombináciou pre tých, ktorí hľadajú univerzálnosť. XT (cross-turn) je prispôsobený tak, aby poskytoval vynikajúci výkon v rôznych snehových podmienkach. Ide o skvelú voľbu pre lyžiarov, ktorí obľubujú kombináciu dlhých a krátkych oblúkov a nechcú sa viazať na špecifický štýl. Tento model je kompromisom medzi športovým výkonom a rekreačným lyžovaním, čím ponúka dobrú rovnováhu pre všestranných lyžiarov.

DETSKÉ A JUNIORSKÉ LYŽE

Atomic Redster J2/J4

Tieto modely sú určené pre mladších lyžiarov a juniorov. Redster J2 a J4 ponúkajú závodné technológie prispôsobené pre deti a teenagerov. Sú navrhnuté tak, aby im poskytli potrebnú kontrolu a stabilitu pri rýchlom pokroku v technike. Modely sú vybavené Full Cap konštrukciou, ktorá znižuje hmotnosť, čo je ideálne pre mladších lyžiarov, ktorí ešte nemajú dostatočnú silu na ovládanie ťažších lyží.

Modelové rady lyží Atomic Redster

Porovnanie s inými radami lyží Atomic

Zatiaľ čo Atomic Redster je jasná voľba pre tých, ktorí hľadajú pretekárske lyže, Atomic ponúka aj ďalšie rady, ktoré sú prispôsobené odlišným štýlom jazdy. Napríklad:

  • Atomic Vantage je rad určený pre lyžiarov, ktorí radi striedajú upravené zjazdovky a freeride. Tieto lyže sú všestranné, ľahšie a určené pre tých, ktorí potrebujú flexibilitu na rôznych typoch terénu.
  • Atomic Bent Chetler je špecifická rada pre milovníkov hlbokého prašanu a freeride. Tieto lyže sú širšie, čo im dáva výborný vztlak v mäkkom snehu, zatiaľ čo Redster je postavený čisto na rýchlosť a presnosť na upravených svahoch.

Porovnaním týchto radov vidíme, že Redster sa zameriava na rýchlosť, stabilitu a presnosť pri carvingu a slalome, zatiaľ čo Vantage a Bent Chetler sú pre tých, ktorí hľadajú dobrodružstvo mimo tradičných tratí.

Porovnanie s inými radami lyží Atomic

Budúcnosť modelovej rady Atomic Redster

V oblasti technológie a inovácií sa Atomic neustále posúva vpred. Do budúcnosti sa môžeme tešiť na ďalšie zlepšenia, najmä v oblasti materiálov a konštrukcie. Atomic už dnes experimentuje s ešte ľahšími, no pevnejšími materiálmi, ktoré umožnia lepší prenos síl a vyššiu stabilitu pri nižšej hmotnosti. Okrem toho sa hovorí o potenciáli inteligentných lyží, ktoré by mohli v reálnom čase sledovať výkon lyžiara a poskytovať spätnú väzbu prostredníctvom integrovaných senzorov. Tieto inovácie by mohli priniesť revolúciu do spôsobu, akým lyžiari trénujú a súťažia.

Pre koho je Atomic Redster určený?

Atomic Redster je rad určený pre výkonnostných lyžiarov. Ak ste zvyknutí na zjazdy vo vysokých rýchlostiach alebo sa aktívne venujete pretekaniu, tieto lyže vám poskytnú presne to, čo potrebujete. Samozrejme, aj pokročilí rekreační lyžiari, ktorí milujú dynamickú a technickú jazdu, si prídu na svoje.

Tieto lyže vám umožnia zažiť pocit, akoby ste lyžovali na profesionálnej úrovni. Vďaka technológiám, ako je Servotec či Ultra Titanium Powered, budete mať absolútnu kontrolu nad svojimi lyžami aj pri vysokých rýchlostiach.

Pre koho je Atomic Redster určený?

Výkon lyží Redster v praxi

Mnohí vrcholoví lyžiari, ako napríklad Marcel Hirscher alebo Mikaela Shiffrin, získali svoje najväčšie úspechy práve na lyžiach z rady Atomic Redster. Tieto lyže sú špeciálne navrhnuté na to, aby zvládli extrémne rýchlosti a náročné podmienky profesionálnych pretekov. Výhody technológií, ako je Servotec, ktorý poskytuje lepšiu ovládateľnosť pri vysokých rýchlostiach, sú často hlavným dôvodom, prečo si vrcholoví lyžiari vyberajú práve tento model. Aj pokročilí rekreační lyžiari pocítia výrazný rozdiel v stabilite a presnosti pri jazde na Redster lyžiach.

Výkon lyží Redster v praxi

Starostlivosť a údržba lyží Redster

Aby vaše lyže Redster zostali vo vrcholovej forme, je dôležité o ne pravidelne starať. Tu sú niektoré základné tipy na údržbu:

  • Pravidelné brúsenie hrán: Ostré hrany sú kľúčové pre presné ovládanie, najmä na zľadovatenom povrchu. Brúsenie by ste mali vykonávať po každej intenzívnej sezóne, alebo častejšie, ak lyžujete v náročnejších podmienkach.
  • Voskovanie základne: Voskovanie je dôležité pre zníženie trenia a zabezpečenie plynulého sklzu. Na pretekárske lyže sa odporúča používať špeciálny vosk na rôzne teploty snehu.
  • Servis viazania a kontrola stability: Pred každou sezónou si nechajte skontrolovať viazanie a jeho nastavenie, aby ste mali istotu, že poskytuje maximálnu bezpečnosť.

Starostlivosť a údržba lyží Redster

Pár slov na záver

Rad Atomic Redster je symbolom precíznosti, rýchlosti a technologických inovácií. Či už máte radi dlhé oblúky na upravených zjazdovkách alebo sa chcete zlepšovať v technických slalomoch, Atomic Redster má pre vás tú správnu lyžu. Investícia do týchto lyží nie je len o kúpe vybavenia, je to investícia do vašich lyžiarskych schopností a zážitkov.

Ak sa chcete cítiť ako profesionálny lyžiar, ktorý ovláda každý pohyb a vychutnáva si absolútnu rýchlosť, Redster je pre vás ten pravý.

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie zaujímavé blogy:

Tím Najšport