Spoznajte nový gravelový pretekársky bicykel Trek Checkmate
19.08.2024

Spoznajte nový gravelový pretekársky bicykel Trek Checkmate

Vítame vás v novej ére gravelového pretekania! Trek práve predstavil svoj najnovší prírastok do rodiny gravelových bicyklov - Checkmate, a my sme nadšení, že vám môžeme priniesť všetky detaily o tomto výnimočnom gravelovom bicykli, ktorý posúva hranice rýchlosti, ľahkosti a výkonu v teréne.

Už čoskoro nájdete v našej ponuke Najšport pretekársky model Trek Checkmate SLR alebo jeho druhú verziu Checkmate SL určenú pre rekreačné používanie. S výberom vám radi a odborne poradíme. Viac informácií nájdete na našom e-shope alebo osobne v ktorejkoľvek predajni Najšport v Bratislave, Trenčíne a na Kubínskej.

Objavte nový Trek Checkmate
Pretekársky gravel Checkmate SLR
Rekreačný gravelový bicykel Checkmate SL
Nové veľkosti a geometria v prehľadnej tabuľke

Objavte nový Trek Checkmate

Checkmate SLR a SL je najnovší a najľahší gravelový bicykel od Treku, navrhnutý špeciálne pre tých, ktorí túžia po maximálnom výkone v pretekoch aj pri náročných tréningoch. Tento nový model je určený nielen pre pretekárov, ale aj pre nadšencov dobrodružných jázd, ktorí hľadajú spoľahlivého partnera na štrkových cestách a nezmapovaných tratiach. Výhodou oboch modelov je zabudovanie jedinečnej technológie IsoSpeed Comfort, ktorá zmierňuje nerovnosti na ceste, čím sa zvýši vaše pohodlie a bezpečnosť na ceste.

Objavte nový gravel Trek Checkmate

Pretekársky gravel Checkmate SLR

Trek Checkmate SLR je gravelový pretekársky bicykel, ktorý kombinuje to najlepšie z technológie, dizajnu a výkonu. Je to stroj, ktorý posúva limity a umožní vám dosiahnuť nové výkony, či už ste na štartovej čiare pretekov, alebo sa len vydávate na nové dobrodružstvo v teréne. S Checkmate SLR máte istotu, že budete pripravení na každú výzvu, ktorá vás čaká na vašej ceste. Nezmeškajte príležitosť vyskúšať si tento revolučný gravelový bicykel a objavte, čo všetko dokáže!

Ultralehký karbón série OCLV 800 a aerodynamika na maximum

Trek sa pri vývoji Checkmate SLR zameral na zníženie hmotnosti a zvýšenie aerodynamiky. Rám je vyrobený z prémiového karbónu série 800 OCLV, ktorý je známy svojou ľahkosťou a pevnosťou. Nová technológia tvarovania trubiek Full System Foil, prevzatá z úspešného modelu Madone Gen 8, zabezpečuje excelentné aerodynamické vlastnosti, ktoré oceníte najmä pri rýchlych pretekoch.

Gravel Race geometria pre efektívnu jazdu

Nová geometria Gravel Race, ktorou je Checkmate SLR vybavený, poskytuje agresívnejšiu a efektívnejšiu jazdnú pozíciu. To znamená menej túlania a viac pretekov, čo je presne to, čo od špičkového gravelového bicykla očakávate. Táto geometria vás udrží v ideálnej pozícii na zdolávanie dlhých a náročných tratí bez kompromisov v pohodlí.

Maximálna aerodynamika a komfort

Checkmate SLR je vybavený inovatívnym karbónovým kokpitom a trubkami Full System Foil, ktorý si požičal z modelu Madone Gen 8. Jednodielny kokpit je ultraľahký a aerodynamický, pričom vrchná časť je užšia o 3 cm. To umožňuje jazdcom prispôsobiť si pozíciu podľa potreby, či už preferujú rýchlosť alebo stabilitu, a zároveň poskytuje ergonomickejší úchop pre dlhšie jazdy.

Priestor pre 45 mm plášte

Checkmate SLR prichádza s 38 mm plášťami, no je pripravený aj na väčšie, až 45 mm plášte. To vám poskytuje dostatočnú priľnavosť a pohodlie aj na náročných tratiach, či už sa chystáte na preteky alebo tréning v náročnom teréne.

Personalizácia gravelu cez Trek Project One

Trek Checkmate SLR nie je len o výkone, ale aj o štýle. Cez program Trek Project One si môžete prispôsobiť komponenty a farby bicykla podľa vlastných predstáv. Nová schéma Project One ICON Raw Lithos prináša úchvatné zemité odtiene, ktoré sú exkluzívne pre model Checkmate, a dodávajú mu unikátny vzhľad, ktorý vás odlíši od ostatných.

Pretekársky gravel Checkmate SLR

Rekreačný gravelový bicykel Checkmate SL

Trek Checkmate SL je úplne nový gravelový špeciál určený predovšetkým pre rekreačných jazdcov s dostatočným úložným priestorom, novou endurance geometriou, ktorá je vhodná na každodenné tréningy, ale aj dlhé jazdy so zachovaním maximálnej miery komfortu. Poďme sa pozrieť na detaily modelovej rady Checkmate SL.

Vysoký výkon vďaka karbónu OCLV 500 s dokonalým úložným priestorom

Model Checkmate SL Gen 3 sa vyznačuje vylepšeným tvarovaním trubiek a využitím karbónu radu 500 OCLV, ktorý je rýchlejší, efektívnejší a ľahší v porovnaní s predchádzajúcou verziou. Nový rám Checkmate SL poskytuje viac priestoru na uloženie väčších fliaš a kapsičiek, pričom ponúka aj rozšírené možnosti vnútorného úložného priestoru. Rám je navyše vybavený viacerými úchytmi na hornej trubke, ako aj na uchytenie rámových a trojuholníkových kapsičiek Adventure Gag a úchytmi na vidlici, čo umožňuje prispôsobiť bicykel na rôzne typy dobrodružstiev.

Nová endurance gravel geometria

Nová geometria Gravel Endurance prináša vyšší a kratší rám, čo zaisťuje výrazne pohodlnejší posed pri dlhých celodenných jazdách po šotoline. Tento dizajn je optimalizovaný pre maximálny komfort aj počas náročných trás, vďaka čomu sa budete cítiť sviežo a v pohode, aj keď sa cesta stane náročnejšou.

Pohodlné dvojdielne riadidlá a predstavec pre ešte väčšie pohodlie

Jazdci môžu očakávať riadidlá GR Elite (na modeloch SL 5 a 6) alebo karbónové riadidlá GR Pro (na modeli SL 7). Tieto riadidlá sú navrhnuté s ohľadom na pohodlie a kontrolu, pričom ich rozšírená šírka o 6 cm medzi vrchnou a spodnou časťou poskytuje lepšiu stabilitu a istotu, nech už sa nachádzate na akomkoľvek teréne. Tento dizajn vám umožní precízne ovládať bicykel aj v náročných podmienkach, čím sa zvyšuje váš pocit bezpečia a komfortu počas jazdy.

Priestor pre 50 mm plášte

Checkmate je štandardne vybavený 42 mm plášťami, ktoré sú ideálne pre väčšinu terénov. Ak však plánujete jazdu po obzvlášť hrboľatých alebo technicky náročných cestách, máte možnosť namontovať naň ešte širšie plášte. Tým si zabezpečíte lepšiu priľnavosť, vyššiu stabilitu a komfort aj na tých najdrsnejších povrchoch, čím sa vaše dobrodružstvá stanú ešte plynulejšími a bezpečnejšími.

Dokonalá kompatibilita s teleskopickou sedlovkou a odpruženou vidlicou

Nový Checkmate SL je plne kompatibilný s teleskopickou sedlovkou a odpruženou vidlicou so zdvihom až 40 mm, čo poskytuje jazdcom ešte širšie možnosti prispôsobenia. Táto kompatibilita umožňuje dosiahnuť vyššiu úroveň pohodlia a kontroly na nerovných terénoch, čím sa zvyšuje istota a komfort aj pri náročných jazdách. S týmito vylepšeniami si môžete naplno vychutnať každé dobrodružstvo, bez ohľadu na to, aké výzvy vás čakajú na ceste.

Rekreačný gravelový bicykel Checkmate SL

Nové veľkosti a geometria v prehľadnej tabuľke

Modely Checkmate SLR a SL teraz prichádzajú v nových veľkostiach, ktoré sa riadia moderným štandardom Alpha Road Bike Sizing. Tento systém veľkostí bol navrhnutý tak, aby poskytoval presnejšie a pohodlnejšie možnosti prispôsobenia pre rôznych jazdcov. Pomocou aktualizovanej tabuľky veľkostí si môžete jednoducho a rýchlo nájsť tú správnu veľkosť gravelového bicykla, ktorý vám dokonale sadne, rovnako ako pri cestných bicykloch od Treku. Týmto spôsobom si zaistíte optimálnu jazdnú pozíciu a maximálny výkon, nech už sa vydáte na akúkoľvek trasu.

Nové veľkosti gravelových bicyklov

Tradičná gravelová geometria

Trek Gravel Bikes

Objavte novú generáciu gravelových bicyklov Trek Checkmate SLR a SL, ktoré kombinujú najmodernejšie technológie, výnimočnú aerodynamiku a komfort pre maximálny výkon v teréne. S ľahkými karbónovými rámami, prispôsobiteľnou geometriou a možnosťou personalizácie cez Project One sú ideálnou voľbou pre pretekárov aj rekreačných jazdcov. Navštívte naše predajne Najšport v Bratislave, Trenčíne a na Kubínskej, kde vám radi poradíme a pomôžeme nájsť ten správny model.

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport