Spoznajte nový Trek Procaliber Carbon generácie 3
03.09.2024

Spoznajte nový Trek Procaliber Carbon generácie 3

Mountain biking (MTB) je disciplína, kde každý gram, každý stupeň geometrie a každá inovácia môže byť rozdielom medzi víťazstvom a porážkou. Trek, známy svojou oddanosťou kvalite a inováciám, prináša na trh novú generáciu modelu Procaliber Carbon Gen 3, ktorý sa stáva ešte ľahším, pohodlnejším a rýchlejším, ako jeho predchodca. Nová modelová rada Trek Procaliber sľubuje, že posunie vaše zážitky z jazdy na nový level. Poďme sa teda bližšie pozrieť na to, čo nový Procaliber v karbónovom prevedení prináša.

S výberom nového horského bicykla vám radi a odborne poradíme na našom e-shope alebo v kamenných predajniach Najšport, ktoré nájdete v Bratislave, Trenčíne a na Kubínskej holi.

Novinka IsoBow nahrádza pôvodný IsoSpeed
Až 120 mm zdvih pre stabilnú jazdu
Vylepšená geometria Procaliber Carbon a istota v každom zjazde
Širšie plášte, lepšia trakcia a kontrola nad bicyklom
Inovatívny úchyt strmeňa hydraulickej brzdy
Prečo si vybrať nový Procaliber Carbon Gen 3?

Novinka IsoBow nahrádza pôvodný IsoSpeed

Jednou z najvýznamnejších zmien v novej generácii bicyklov Trek - Procaliber Carbon je zavedenie systému IsoBow. Tento systém nahrádza predchádzajúci pôvodný IsoSpeed, čo umožnilo inžinierom výrazne znížiť hmotnosť rámu a až o 200 gramov. Zníženie hmotnosti rámu prebehlo bez toho, aby to malo zásadný vplyv na pohodlie a komfort jazdca.

IsoBow je špeciálne navrhnutý ohyb rámu, ktorý zachováva vertikálnu poddajnosť, čím poskytuje XC jazdcom bezkonkurenčné pohodlie. V laboratórnych testoch, ako aj pri testoch na trati, jazdci nedokázali rozoznať rozdiel v pohodlí oproti predchádzajúcej generácii. To len potvrdzuje, že Trek sa podarilo dosiahnuť dokonalú kombináciu nízkej hmotnosti a komfortu predchádzajúceho rady Procaliber.

Novinka IsoBow nahrádza pôvodný IsoSpeed

Až 120 mm zdvih pre stabilnú jazdu

Nový Procaliber Carbon Gen 3 prichádza s 120 mm vidlicou, ktorá je navrhnutá tak, aby vám uľahčila udržiavanie optimálnej línie na nerovnom teréne. Tento väčší zdvih nielenže znižuje náročnosť jazdy, ale aj šetrí aj fyzickú energiu jazdca. S väčšou istotou a kontrolou nad bicyklom sa zvyšuje aj vaša rýchlosť, čo robí z tohto modelu perfektný nástroj pre tých, ktorí sa chcú neustále zlepšovať. Poďme sa pozrieť na odpružené vidlice v jednotlivých modelových radách 3 generácie Procaliber:

  • Trek Procaliber 9.7 AXS Gen - RockShox SID, DebonAir spring, 120 mm
  • Trek Procaliber 9.6 Gen 3 - RockShox Reba RL, 120 mm
  • Trek Procaliber 9.5 Gen 3 - RockShox Judy GOLD, pružina Solo Air, 120 mm

Až 120 mm zdvih pre stabilnú jazdu - Trek Procaliber

Vylepšená geometria Procaliber Carbon a istota v každom zjazde

Pri vývoji novej generácie Procaliber Carbon sa Trek zameral aj na vylepšenie geometrie rámu. Dlhší dosah a menší uhol hlavovej trubky poskytujú jazdcovi väčšiu stabilitu a kontrolu pri zjazdoch, čo výrazne zvyšuje sebadôveru. Tento nový dizajn umožňuje lepšie ovládanie bicykla v náročných podmienkach a ponúka rýchlejšiu a bezpečnejšiu jazdu.

Okrem toho je rám vyrobený z kvalitného karbónu OCLV Mountain s kónickou hlavovou rúrkou, vnútorným vedením kabeláže a vyváženou brzdou typu Post Mount. Nesmieme zabudnúť ani na technológiu Boost 148.

Vylepšená geometria Procaliber Carbon a istota v každom zjazde

Širšie plášte, lepšia trakcia a kontrola nad bicyklom

Jedným z kľúčových vylepšení, ktoré ocenia všetci jazdci, je možnosť osadiť širšie plášte. Nový Procaliber Carbon pojme až 2,4˝ plášte, čo znamená lepšiu priľnavosť a kontrolu na drsnejších trailoch. Širšie plášte Bontrager Sainte-Anne RSL XR 29x2,40” (v najvyššej rade) zvyšujú trakciu a umožňujú bezpečnejšiu a plynulejšiu jazdu aj v tých najnáročnejších podmienkach. Disponujú zmesou s dvojitou hustotou a sú vhodné aj na bezdušové použitie (TLR).

V najvyššej rade sa môžete tešiť kvalitnými kolesami Bontrager Kovee Elite 30, ktoré sú pripravené na bezdušové požitie Tubeless Ready a sú vyrobené s karbónu OCLV Mountain, čo zaručujú vynikajúcu pevnosť a stabilitu v akomkoľvek teréne.

Inovatívny úchyt strmeňa hydraulickej brzdy

Nový systém upevnenia brzdy – plávajúci úchyt strmeňa – predstavuje ďalší významný krok v zlepšení jazdných vlastností. Tento systém zabraňuje tomu, aby brzdné sily ohýbali zadnú stavbu, čím sa zabezpečuje lepšia ovládateľnosť brzdy. Výsledkom je plynulejšia jazda, ktorá vám umožní sústrediť sa na rýchlosť a precízne zvládnutie trate.

Prečo si vybrať nový Procaliber Carbon Gen 3?

Nový Trek Procaliber Carbon Gen 3 je výsledkom precízneho výskumu a inovácií, ktoré prinášajú revolučné vylepšenia v oblasti hmotnosti (veľkosť M - 10,53 kg - najvyšší model Procaliber 9.7 AXS Gen3 bezdušová technológia), geometrie a komfortu tohto bicykla. Či už ste profesionálny pretekár, hardtailový jazdec, alebo len rekreačný nadšenec, nový Procaliber Carbon vám poskytne všetko, čo potrebujete na dosiahnutie svojich cieľov.

S jeho ľahkým a poddajným rámom, vylepšenou geometriou a možnosťou širších plášťov, bude vaša jazda plynulejšia, rýchlejšia a sebaistejšia. Nech už sa ocitnete na akejkoľvek trati, nový Procaliber Carbon Gen 3 je pripravený byť vaším verným spoločníkom na ceste za úspechom. Stačí len sadnúť na bicykel a zažiť rozdiel na vlastnej koži. Vaša cesta k rýchlosti a komfortu začína s Procaliber Carbon Gen 3.

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport