Zvýšte svoju bezpečnosť na bicykli vďaka inteligentnému radaru a svetlu Trek CarBack
25.06.2024

Zvýšte svoju bezpečnosť na bicykli vďaka inteligentnému radaru a svetlu Trek CarBack

V dnešnej dobe, keď sa bezpečnosť cyklistov stáva čoraz väčšou prioritou, prichádza na trh produkt, ktorý by mohol znamenať revolučný posun v ochrane cyklistov na cestách. Trek, známy výrobca bicyklov a cyklistických doplnkov, predstavil svoj najnovší výtvor - Trek CarBack, radarové svetlo určené špeciálne pre bicykle

Trek CarBack nie je len obyčajným svetlom
7 kľúčových funkcií CarBack
Pár slov na záver

Trek CarBack nie je len obyčajným svetlom

Je to sofistikovaný radarový systém, ktorý pomáha cyklistom zvyšovať ich bezpečnosť pri jazde v hustej premávke alebo na cestách mimo mesto. Tento inovatívny prístroj využíva pokročilú technológiu na detekciu vozidiel približujúcich sa k bicyklu zozadu, a to až do vzdialenosti 240 metrov. Systém následne upozorní cyklistu prostredníctvom vizuálnych a zvukových signálov priamo na prístroji alebo cez spojenú mobilnú aplikáciu. Mobilná aplikácia Trek Accessory je dostupná na stiahnutie pre IOS a Android už od 18.4.2023.

Hlavným účelom Trek CarBack je zvýšiť viditeľnosť a vedomie cyklistu o tom, čo sa deje za ním, čo je často prehliadaný, no kriticky dôležitý aspekt bezpečnosti na ceste. Vývojári z Treku sa snažili navrhnúť prístroj, ktorý by bol intuitívny a jednoduchý na používanie, aby ho mohol využívať každý cyklista bez ohľadu na jeho technické zručnosti.

Dizajnovo je Trek CarBack kompaktný a aerodynamický, čo znamená, že na bicykli nepôsobí rušivo a nemení jeho jazdné vlastnosti. Jeho montáž na zadnú časť bicykla je jednoduchá a nevyžaduje žiadne špeciálne náradie, čo umožňuje cyklistom rýchlo a ľahko sa prispôsobiť novému prístroju.

Okrem bezpečnostných funkcií prichádza Trek CarBack aj s niekoľkými ďalšími užitočnými funkciami. Napríklad, integrované LED svetlo poskytuje dostatočné osvetlenie cesty aj v noci, a to v rôznych režimoch svietenia podľa potreby užívateľa a to až na vzdialenosť 2 km.. Taktiež, prístroj je vybavený batériou s dlhou výdržou, ktorá zabezpečuje, že svetlo vydrží svietiť počas dlhých jázd bez potreby častého nabíjania.

Radarové svetlo Trek CarBack

7 kľúčových funkcií CarBack

  1. Svetlo je viditeľné aj za jasného dňa až na vzdialenosť 2 kilometre.
  2. Radar efektívne zaznamená prichádzajúce vozidlo až z vzdialenosti 240 metrov.
  3. Batéria má ukazovateľ stavu, ktorý jasne ukazuje jej kapacitu.
  4. Možnosť nabíjania je vodotesná a využíva moderný USB-C konektor.
  5. Jeho kompaktný tvar uľahčuje montáž na menšie bicyklové rámy a je kompatibilný so sedlovými taškami.
  6. Svetlo sa dá spárovať s väčšinou popredných GPS jednotiek používaných pri cyklistike.
  7. S aplikáciou Trek Accessory môže byť svetlo ovládané priamo z mobilného telefónu.

CarBack

Pár slov na záver

V praxi Trek CarBack zvyšuje bezpečnosť, ale tiež podporuje plynulý a sebavedomý štýl jazdy. Cyklisti, ktorí využívajú tento jedinečný prístroj tvrdia, že sa cítia bezpečnejšie a sú schopní lepšie reagovať na situácie v premávke. Trek CarBack predstavuje významný pokrok v technológii bicyklových doplnkov. Jeho schopnosť upozorniť cyklistov na blížiace sa vozidlá a zvýšiť tak ich bezpečnosť na cestách môže znamenať obrovský krok vpred v boji proti dopravným nehodám zahŕňajúcim cyklistov. Pre tých, ktorí hľadajú spoľahlivého partnera pre svoje cestovanie na bicykli. Trek CarBack je rozhodne hodný zváženia aj pre vás.

Trek CarBack

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport